Romaneste. Punct si de la capat/Florin Dumitrescu de la CFD Chefworks

“Romania noastra e plina de gust, iar aceasta carte este despre cum vad, cum simt, cum gandesc si cum imi doresc sa fie bucataria romaneasca azi. Daca vrei sa vezi aceleasi retete cu mancare romaneasca din toate cartile de bucate de pana acum, gatite la fel, gandite la fel, atunci vei avea o surpriza. Daca esti pasionat de bucatarie, iti place sa gatesti si cu sufletul si cu sarea, atunci cartea aceasta te poate ajuta sa-ti gasesti curajul de a gati si gandi putin altfel bucataria romaneasca. Scopul meu nu este sa distrug tot ce este vechi si sa inlocuiesc cu ceva nou, nici sa reneg trecutul culinar al acestui popor. Scopul meu este sa sustin noul suflu in bucataria romaneasca, sa o prezint intr-o noua lumina, sa inspir generatia tanara de bucatari sa nu mai fuga de restaurantele romanesti, ci sa imbratiseze gusturile de demult si sa le aduca intr-o prezentare si tehnica noua. Bucataria romaneasca are multe de spus. Si cred ca noi toti, atat noul val de bucatari tineri, care deja aduc schimbari in peisajul culinar romanesc, cat si orice om care gateste cu bucurie acasa, putem sa pastram gustul autentic al preparatelor noastre si sa prezentam lumii bucataria romaneasca intr-o forma noua. A sosit timpul ca gastronomia mondiala sa priveasca si spre noi…” “Mancarea romaneasca are suflet, are gust, are varietate si traditie. Am adunat 60 de retete traditionale romanesti de prin toata tara, am pastrat gustul lor clasic si le-am readus intr-o forma noua, adaptata vremurilor noastre, care sa poata fi reprodusa atat acasa, cat si in restaurante. In aceasta carte va prezint o parte a viziunii mele asupra bucatariei romanesti – cea moderna, imbracata in costum, cu papion si tacamuri de argint pe masa…” Chef Florin Dumitrescu lanseaza a doua sa carte de bucate, Romaneste. Punct si de la capat, marcand o dubla premiera pentru gastronomia romaneasca. Este prima oara cand un chef publica o carte despre bucataria romaneasca moderna, dar si prima oara cand un bucatar cu 3 stele Michelin semneaza prefata pentru o carte a unui autor roman. Renumit pentru pasiunea sa pentru aromele locale, Chef Florin Dumitrescu prezinta in noua sa carte peste 60 de retete romanesti culese din toata tara si adaptate la vremurile moderne conform viziunii sale. Romaneste. Punct si de la capat ilustreaza astfel povestea gastronomica a Romaniei, pe care autorul a descoperit-o in calatoriile sale culinare prin diferite regiuni ale tarii. Colectia surprinzatoare de retete autohtone isi propune sa reprezinta o inspiratie pentru bucatarii romani, dar si pentru oamenii care gatesc acasa traditional. “Bucataria romaneasca are multe de spus. Si cred ca noi toti, atat noul val de bucatari tineri, care deja aduc schimbari in peisajul culinar romanesc, cat si orice om care gateste cu bucurie acasa, putem sa pastram gustul autentic al preparatelor noastre si sa prezentam lumii bucataria romaneasca intr-o noua forma,” spune Florin Dumitrescu. Cartea este impartita in patru capitole – Aperitive, Ciorbe, Feluri principale si Deserturi – si cuprinde retete clasice romanesti, adaptate cu creativitate la vremurile noastre, in viziunea lui Chef Florin Dumitrescu. Cele patru capitole se bucura de aprecierea unor importanti chefi care semneaza cate un citat pentru fiecare dintre acestea: Gheorghe Vatafu, Cristian Broglia, Henrik Sebok, Richard Hawke. Prefata primei carti despre bucataria romaneasca moderna este semnata de celebrul chef francez Yannick Alleno, unul dintre cele mai importante nume din scena mondiala de fine dining si detinator a 3 stele Michelin. “(…) Intr-adevar, sunt tare impresionat sa vad ca bucataria romaneasca a progresat in acesti ultimi ani. Totul este bine gandit – aromele, partea vizuala si chiar selectia ingredientelor – pentru a descoperi o adevarata identitate culinara, (…)” spune Chef Yannick Alleno in prefata. Fiecare dintre preparatele din carte este prezentat impreuna cu povestea sa, iar printre cele mai inedite se numara balmosul, specific bucatariilor din Bucovina, storceagul, descoperit in gospodariile pescarilor, sau laptele de bou, descoperit in Tara Motilor.
Brand: CFD Chefworks
Categoria: Books / Carte/Gastronomie/Bucatari celebri
Romaneste. Punct si de la capat/Florin Dumitrescu
Romaneste. Punct si de la capat/Florin Dumitrescu

Romaneste. Punct si de la capat/Florin Dumitrescu